---

Zsólyomkai Nyitott Pincék Sátoraljaújhelyben

2019.10.15. 12:50:47

Sátoraljaújhelyben a Felsőzsólyomkai szőlőtermelő vidéken kinyitnak a borospincék október 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor. Egész nap zenés és táncos műsor várja a vendégeket a borkóstolás kellemes élménye mellett. A sztárvendég délután öt órától Lola lesz.

tovább...

---

Hegyvidéki szállás, wellness Zemplén

2013.05.31. 21:16:19

Négy csillagos wellness hotel, hegyvidéki környezetben, a sátoraljaújhelyi Magas-hegy lábánál, a Zempléni-hegységben.

tovább...

---

Rendezvények a Hotel Hunorban

2013.04.29. 20:08:16

Szállodánk tökéletes helyszín konferenciák, workshoppok, csapatépítõ tréningek, bemutatók megrendezéséhez.

tovább...

Szent Erzsébet Nap Sárospatakon.

2014.11.12. 13:11:59

Ebben az évben is, ahogyan az elmúlt hat év során, megrendezik Sárospatakon, az Őszi Szent Erzsébet Napi ünnepségeket. Két éve kapta meg a Sárospataki Bazilika a Minor címet és ez akkor még jobban kiemelte azokat a napokat.

 

Idén hetedik alkalommal tartják meg a programokat. November 16-án, vasárnap veszi kezdetét az események hosszú sora és négy napon át, egészen szerdáig látogathatják az érdeklődők.

 

Azért fontos a városnak, elsősorban ez a nap, mert a történészek Sárospatakot nevezik meg Szent Erzsébet születési helyeként. Ebben a helyiek természetesen hisznek és ez is megszabja az ünnepség irányvonalát.

 

A legfontosabb helyszín a Sárospataki Bazilika, ahol több szentmisét is tartanak majd, meghívott egyházi személyek és a helyi papok. Távolabbról érkező zarándokok, akik esetleg még nem jártak itt, egy szép templomban vehetnek részt a szertartásokon. A Szent Erzsébet út 11 szám alatt találhatják meg az épületet.

 

A szomszédban, a 13 szám alatt épült meg a Szent Erzsébet ház. Itt állandó jelleggel Római Katolikus vallású, egyháztörténeti kiállítást tekinthetnek meg a vendégek. Különböző fafaragásokat, képeket és barokk szobrokat.

 

A harmadik helyszín a Szent Erzsébet Iskola, ahol szintén több műsor kerül megrendezésre.

 


Design: Avasweb Kft.